Welkom bij Transfore
Ben je op zoek naar hulp voor je gedrag? Of heeft iemand je verwezen? Bij Transfore begrijpen we dat dit een lastige stap kan zijn. Of je nu thuis woont en naar onze polikliniek komt, of tijdelijk bij ons verblijft voor intensieve zorg, wij staan voor je klaar. Samen werken we aan jouw herstel en een betere toekomst.
Met de juiste behandeling leer je om je psychiatrische problemen onder controle te krijgen en verder grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Samen kijken we wat het beste bij jouw situatie past: in een polikliniek, een beschermde woonvorm, een afdeling in een psychiatrische instelling, of (begeleid) zelfstandig wonen. Afhankelijk van je huidige situatie behandelen we je ambulant of klinisch. Hieronder leggen we het verschil uit tussen de behandelingen.
Wat is forensische zorg?
Forensische zorg is bedoeld voor mensen die gedrag hebben vertoond dat anderen of zichzelf heeft geschaad. Dit kan gaan om gewelddadig gedrag, seksueel grensoverschrijdend gedrag of ander risicovol gedrag. Bij Transfore helpen we je inzicht te krijgen in wat er is gebeurd en wat er nodig is om herhaling te voorkomen. Onze zorg richt zich niet alleen op jou, maar ook op het creëren van een veiligere omgeving voor iedereen om je heen. We bieden verschillende vormen van behandeling aan, afhankelijk van jouw situatie:
Klinische zorg
Soms is intensieve zorg nodig. In dat geval verblijf je tijdelijk bij ons. Bijvoorbeeld op de FPK (forensisch psychiatrische kliniek), FPA of Forence (forensisch psychiatrische afdelingen). Dit noemen we een klinische behandeling.
Ambulante zorg
Je woont thuis en gaat naar een polikliniek toe om therapie te volgen. Of een hulpverlener komt bij je thuis. Ook kun je via een online zorgprogramma thuis een behandeling volgen.
Beschermd wonen
Je woont op een locatie voor beschermd of begeleid wonen. Dit heet FBW: forensisch beschermd wonen. Het is een kleinschalige woonvorm waar mensen onder begeleiding zelfstandig wonen.
Hoe verloopt een behandeltraject?
Als je bij ons een behandeling kan gaan volgen, starten we met een intakegesprek. We bespreken dan jouw situatie. Tegen welke problemen loop je aan en hoe deze zijn ontstaan. Wat jij zelf uit de behandeling wilt halen, jouw toekomstplannen en wat je nodig hebt om deze te behalen. Ook nemen we een risicotaxatie af. Hierin stellen we de kans op herhaling vast en bekijken we wat er in de behandeling aan de orde moet komen. Als we het er over eens zijn dat we jou kunnen helpen, stellen we samen de behandeldoelen en aanpak vast. Je kunt hieronder lezen hoe een behandeling er uit kan zien. Dit noemen we een behandeltraject. Dit traject is dus voor iedereen anders.
Wie helpt jou?
Bij Transfore staat een team van ervaren specialisten voor je klaar: psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen. Samen zorgen zij ervoor dat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Of je nu vragen hebt, zorgen wilt bespreken of gewoon je verhaal kwijt wilt, wij zijn er voor je.
Steun van ervaringsdeskundige
Bij Transfore spelen ervaringsdeskundigen een belangrijke rol. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben met strafbaar gedrag en de bijbehorende problemen, zoals psychische stoornissen of verslaving. Zij hebben hun leven een positieve wending gegeven en zetten hun ervaringen nu in om anderen te ondersteunen.
Ervaringsdeskundigen begrijpen zowel de patiënt als het behandelteam en kunnen daardoor een brug slaan tussen beide. Ze bieden hoop en laten zien dat herstel mogelijk is. Door hun eigen ervaringen te delen, kunnen ze jou perspectief bieden en samen werken aan een veilige toekomst
Als ervaringsdeskundige sta ik naast jou als mens, niet alleen als patiënt. Ik ben er om je te ondersteunen en te motiveren.

Adrie
Adrie heeft een jaar lang 4 dagen per week een groepsbehandeling gevolgd en daarna een half jaar meegedaan aan de 1-daagse groepstherapie. “Door de behandeling weet ik nu dat je op een hele andere manier met problemen kunt omgaan dan ik heb gedaan. Om open te zijn en iemand te vertellen dat je ergens tegenaan loopt. Om te weten dat je het ook niet alleen hoeft op te lossen, dat je daar hulp bij kunt krijgen. Ik weet nu dat het oplucht als je met iemand praat. Ik heb nu door de behandeling tools gekregen om beter met mijn emoties en problemen om te gaan.

Online werken aan je behandeling
Vanuit huis of tijdens je opname verder aan je behandeling werken? Dat kan. Via de extra beveiligde online programma’s kunt je ook zelf aan de slag. Je spreekt met jouw behandelaar af wat je online doet. Je kunt ook meekijken in jouw digitale patiëntendossier via MijnTransfore en hier je behandelplan, gespreksverslagen of afspraken zien.
Ga aan de slag met jouw online behandeling
Bekijk jouw patiëntendossier en afspraken
Help jezelf door te praten met anderen
Heb je issues met bepaalde middelen of gedrag (zoals gokken of gamen) of heb je andere psychische klachten? En wil je daar wat aan doen? Dan kun je hulp zoeken bij professionele hulpverleners of gebruikmaken van een zelfhulpgroep.
Een zelfhulpgroep is een groep mensen die tegen vergelijkbare dingen aanlopen en hun ervaringen delen. De herkenning van de problemen, bij verslaving of andere psychische klachten, geeft het gevoel niet alleen te staan. Het leren van elkaars ervaringen staat centraal. Er zijn in Nederland veel verschillende zelfhulpgroepen waar je heen kan met eigen problemen, maar ook als naaste. Een aantal bekende landelijke zelfhulpgroepen voor verslaving zijn: AA (bij alcohol) NA (bij drugs) en AGOG (bij gokken). Vriendendiensten en Ixta Noa bieden ondersteuning aan mensen met psychische problemen en hun naasten. Via een telefonische hulplijn en een chat biedt Stop it Now anoniem, vertrouwelijk en gratis ondersteuning aan iedereen die zich zorgen maakt over zijn of haar seksuele gevoelens en/of gedrag richting minderjarigen. COSA helpt voorkomen dat een zedendader er alleen voor komt te staan.
Betrek je naasten
Naastbetrokkenen als familie, vrienden en buren zijn belangrijk voor je herstel. Jullie kennen elkaar vaak al lang en hun steun kan jou helpen om minder snel terug te vallen in oud gedrag. Dit helpt om de kans op herhaling van strafbare feiten te verkleinen.
Contact en een goede band met naasten bieden jou steun. Daarom zien we naasten graag als jouw partner in de zorg. Wil je niet dat jouw naaste betrokken wordt bij de behandeling? Laat het ons dan weten. In dat geval delen we geen informatie over jouw behandeling of persoonlijke zaken met je naaste.
WerV vrijwilligerswerk & participatie
WerV stimuleert en ondersteunt alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Wil je vrijwilligerswerk gaan doen? Wil je werkervaring opdoen? Wil je ondersteuning om tijdens of na je behandeling de draad thuis weer goed op te pakken? Ga naar https://www.wervdg.nl voor meer informatie.