Uitnodiging symposium Grensoverschrijdend gedrag doorbroken

We nodigen je van harte uit voor het symposium Grensoverschrijdend gedrag doorbroken. Een inspirerende middag over hoe we als professionals grensoverschrijdend gedrag kunnen voorkomen, herkennen en aanpakken. Kom je in jouw werk plegers van seksueel of gewelddadig grensoverschrijdend gedrag tegen? Wil je weten wat te doen? Meld je dan aan voor dit symposium. Samen kunnen we de cirkel van grensoverschrijdend gedrag doorbreken. Meld je op deze pagina kosteloos aan. 

Tijdens het symposium zijn er diverse workshops, lezingen, panelgesprek, casuistiekbesprekingen en een informatiemarkt die antwoord geven op onder meer de volgende vragen:  

  • Hoe voorkomen we dat mensen de grens over gaan?
    Wat hebben we hiervoor van elkaar als zorgverleners nodig?
  • Hoe signaleer je huiselijk geweld of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
    Hoe maak je dit bespreekbaar?
  • Welke soort behandelingen zijn er en wanneer worden deze ingezet
    voor mensen die gewelddadig of seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben laten zien?

 

Meld je hier aan
Download de uitnodiging

Sprekers

Op het programma staan presentaties van het Openbaar Ministerie, Reclassering Nederland, het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), psychologen van Transfore, dagvoorzitter André van der Zee en presentator Viktor Brand. 

Dagvoorzitter André van der Zee
André is onze bevlogen dagvoorzitter en gespreksleider, waarbij hij geen onderwerp (en debat) uit de weg gaat. 

Presentator Viktor Brand
Viktor Brand heeft patiënten Jos, Arnold en Percy geïnterviewd over hun grensoverschrijdende gedrag. Hoe kijken zij hierop terug en welke tips geven zij ons mee als hulpverleners? We gaan in gesprek over deze inzichten.

Psychologen Transfore
Jan Willem van den Berg en Mathijs Vroegop van Transfore vertellen over hoe je seksueel en gewelddadig grensoverschrijdend gedrag kunt signaleren in de (zorg)praktijk, over het contact met hulpverleners en de behandelingen die patiënten vrijwillig volgen.

Margot Verberk - NIFP
Het NIFP ( Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie) houdt zich bezig met pro Justitia rapportage. Margot Verberk neemt ons mee aan de hand van een casus hoe zij beoordelen òf en welke behandeling noodzakelijk is.

Laurien van Raalte - Reclassering Nederland
Laurien van Raalte vertelt ons over hoe zij namens de Reclassering adviseert over de soort behandelingen, kijkend naar risico's, beschermende factoren en de kans op herhaling. 

Geert Steeghs - Openbaar Ministerie (OM) 
Officier van Justitie Geert Steeghs van het Openbaar Ministerie gaat in op de afwegingen om een voorwaardelijke straf met een behandelverplichting, een TBS met voorwaarde of een TBS met dwang te eisen, naast een onvoorwaardelijke strafdeel.